vrijdag 28 augustus 2020

Wat zijn warming up oefeningen

Het doel van de warming-up is je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal voor te bereiden. Daarna een stukje rustig hardlopen met wat versnellingsloopjes. Wanneer de spieren voldoende warm zijn doe je nog een serie Rekoefeningen.

De warming-up behoort een verplicht onderdeel te zijn van elke training of wedstrijd. Het belangrijkste doel van de rekoefeningen is het vergroten van de . Lees hier wat de positieve effecten van een warming-up zijn en wat een. De functie van de warming-up is het lichaam, en vooral de spieren,.

De intensiteit van de warming-up moet dusdanig zijn, dat nog gemakkelijk een gesprek. Bekijk de warming-up tips van VeiligheidNL en loop minder kans op sportblessures. Sluit je warming-up eventueel af met wat sportpecifieke oefeningen.


Resultaat van een goede warming-up is een betere coördinatie en looptechniek. Dit schept de voorwaarden die nodig zijn om verantwoord een . Een warming-up doen voor je begint met hardlopen; nodig of overbodig? Beginners, gevorderde hardlopers en wetenschappers zijn het niet met elkaar eens.


Een warming-up is een adequate fysiologische en psychologische voorbereiding op de. Veel sporters doen voorafgaand aan een inspanning een aantal warming-up oefeningen. Voor u ligt een boekje met oefeningen, voor een actieve start van de dag of als warming-up.


De oefeningen zijn ondergebracht in vier rubrieken: warming-up, . Eigenlijk hoort het heel normaal te zijn voor elke wedstrijd en training; de warming-up. Er is al een lange tijd discussie over wat de beste methode is om te rekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts