donderdag 20 juli 2017

Hoe krijg ik een pgb

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een subsidie van de overheid waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig . Om in aanmerking te komen voor een persoonsgebonden budget (pgb) dient u doorgaans aan een aantal voorwaarden te voldoen. Nadat u een indicatie of verwijzing ontvangt voor zorg, vraagt u een pgb aan.

Hoe u dit aanvraagt, verschilt per pgb. Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf zorg inkopen. Dat geeft meer vrijhei maar u moet ook zelf meer regelen.


Iemand met een pgb kan zelf zijn zorgverleners selecteren.

De instelling zal vervolgens (in overleg) bepalen welke zorg je krijgt en hoe deze zorg wordt . Voor sommige zorg of ondersteuning kunt u een PGB krijgen. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. Er zijn soorten PGB's:het jeugdhulp-budget, voor . Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Lees hoe u een pgb kunt aanvragen op . Meld u aan voor de nieuwsbrief van Per Saldo en krijg tweewekelijks een nieuwsupdate!


Om in aanmerking te komen voor een persoonsgebonden budget (pgb) dient u doorgaans aan een aantal. Voor het aanvragen van een pgb-vv dient u net als bij de andere pgb's een indicatie voor zorg te hebben.

Senay beantwoordt: Hoe laat is halverwege de middag ongevee. Met behulp van deze hoedoe kun je stap-voor-stap je PGB aanvragen. PGB (je kunt ook kiezen voor zorg in natura), dan krijg je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts