vrijdag 6 maart 2015

Hardlopen krachttraining

Steeds meer hardlopers zijn ervan overtuigd dat ze beter presteren en zich beter voelen als ze meer doen dan alleen hardlopen. Wij snappen het: je wilt hardlopen en liefst ook nog wat aandacht besteden aan krachttraining. Maar je hebt geen zin om uren in de sportschool .

De do's en dont's van krachttraining voor hardlopers. Hoe pak je krachttraining efficient . Echter, lijkt wetenschappelijk onderzoek wel aan te geven dat specifieke krachttraining voor beginnende en gevorderde hardlopers leidt tot .

Veel mensen beginnen met hardlopen omdat het een laagdrempelige manier is om gewicht . De combinatie van krachttraining en cardio pakt vooral slecht uit voor. Als een krachtsporter gaat hardlopen, dan kan dat ten koste gaan van . Je risico op blessures is hoog en het rendement voor je lichaam relatief laag. Wist je dat krachttraining veel effectiever is dan hardlopen als je wilt afvallen? Echter, naast lopen kunnen ook andere trainingsvormen bijdragen aan een betere prestatie.


Krachttraining voor hardlopers is onderwerp van . Krachttraining wordt door de meeste hardlopers erg onderschat. Krachttraining mag eigenlijk niet in je trainingsschema ontbreken.

Krachttraining voor hardlopers hoor ik u zeggen? Het antwoord hierop is een volmondig JA en niet zo'n beetje ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts