maandag 6 november 2017

Gemiddelde slaap

Hoelang moet een mens per etmaal slapen? Het antwoord op deze vraag hangt vooral af van iemands leeftijd. Hier een overzicht met gemiddelde tijden voor .

De meeste mensen hebben gemiddeld zeven tot acht uur slaap per nacht nodig. Er zijn zowel naar boven als naar beneden . Verschillende slaaponderzoeken vertellen je hoeveel slaap gezond is. Je moet precies uur slapen', 'je hebt zeker uur slaap nodig', 'uur nachtrust is .

Nederlanders slapen gemiddeld maar zo'n van wat ze zouden moeten. Daardoor is ruim moe bij het opstaan. Het idee dat slaap dient voor herstel van lichaam en geest lijkt logisch maar is niet. Overzicht van gemiddeld aantal uren slaap per etmaal bij verschillende . Gemiddeld genomen kun je stellen dat baby's uur per etmaal moeten slapen; kleine kinderen uur; en pubers ongeveer uur. In een gemiddelde nacht doorlopen we tot slaap cyclussen, iedere slaapcyclus duurt zo'n tot 1minuten.


De gemiddelde slaapduur tot jaar ligt tussen de elf en twaalf uur. Slaap is niet alleen afhankelijk van de leeftij maar ook van activiteit en . Nu een artikel in de Wall Street Journal stelt dat zeven uur slaap beter is.

De hoeveelheid slaap die een volwassene nodig heeft, verschilt . Niet iedereen heeft uur slaap nodig. De slaapbehoefte verschilt van mens tot mens en ligt in elke levensfase anders. Slapen helpt de hersenen te herstellen van de activiteiten van overdag. De meeste mensen hebben gemiddeld zo'n uur slaap per nacht nodig. De tijd dat men slaapt schommelt tussen vier en elf uren per nacht.


Ongeveer van de bevolking heeft genoeg aan een gemiddelde van uur per nacht en . De tijd die een mens gemiddeld slaapt (of slaapbehoefte), hangt niet alleen af van de persoonlijke behoefte maar wordt ook beïnvloed door leeftijd (zie tabel). De westerse mens slaapt gemiddeld à uur per dag. Is dat voldoende, of kunnen we eigenlijk best wat meer gebruiken? Uit onderzoek blijkt dat tot 18-jarigen die gemiddeld uur slapen per nacht het beter doen op school . Ik was zomaar benieuwd naar hoe lang het duurde.


Ik hoorde van mensen om me heen, dat als die binnen een half uur slapen dat snel vinden. Pasgeboren kinderen slapen gemiddeld uur per dag (sommigen slapen maar uur en sommigen uur). Na weken vermindert dit tot uur slapen en na . Maak je daarom geen zorgen als je kind meer of minder dan het gemiddelde slaapt. Vooral als je kind te weinig lijkt te slapen, maak je je als moeder al snel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts