woensdag 4 september 2019

Yoga hatha

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. In de Hatha yoga komen de tegengestelde energieën . Hatha-yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het . Met behulp van je adem kan je de spanning in je lichaam loslaten en kom je tot . Hieronder Hatha Yoga oefeningen voor beginners met video uitleg erbij. Je kunt direct beginnen om de houdingen zelf te oefenen!


Omdat Yoga vandaag de de zo populair is wordt Hatha Yoga vooral gezien als slechts het beoefenen van een aantal asanas. Hatha yoga is een zachte vorm van Yoga, waarbij rust centraal staat. Hatha Yoga is geschikt voor iedereen. Door middel van diverse oefeningen, houdingen en . Hatha Yoga is de basis van alle fysieke yogavormen die er inmiddels bestaan.


Iedere docent geeft deze lessen op zijn of haar eigen unieke wijze. Hatha Yoga is de klassieke yogavorm waar alle yogavormen waarbij je werkt met lichamelijke houdingen van afstammen. In principe is elke fysieke yogavorm . We gaan dadelijk beginnen met de hatha-oefeningen. Zorg dat je ergens een zachte ondergrond hebt (liefst een yoga-matje of een dikke deken) maar wel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts