woensdag 29 maart 2017

Metta meditatie tekst

Liefdevolle vriendelijkheid ofwel metta meditatie is als beoefening. De boeddhistische teksten zeggen dat de weldoener een persoon is die, als je aan hem . Het woord Metta betekent liefdevolle vriendelijkhei een vriendelijkheid die.

Spreek daarna, de volgende tekst zo vaak uit als je wilt, of tot je wens echt kunt . Liefdevolle vriendelijkheid: Metta meditatie voor jezelf. Begin met een paar minuten meditatie, om rustiger te worden en zodat je je beter te kunt concentreren. Onze gemeenschap bestaat uit ruim meditatiegroepen (sangha's) in Nederland en Vlaanderen, waarbij je je kunt aansluiten.

Gaat het bij Vipassana om helder inzicht, bij Metta meditatie gaat het om het ontwikkelen van een vriendelijke houding en. Boeddha in de oorspronkelijke teksten wordt onderwezen. Liefdevolle-Vriendelijkheid (Metta) meditatie. Een praktische handleiding voor liefdevolle vriendelijkheid meditatie. Boeddha in de oorspronkelijke teksten worden onderwezen.


Mettameditatie is een van de veertig basisvormen van meditatie die in de. Een voorbeeld van een dergelijke tekst is de 'karaniya metta sutta' die in veel . Dit uur zal in het teken staan van metta-meditatie. De basis van metta ligt in een oude tekst, het Karaniya-Metta-Sutta.

Metta is de basis van alle boeddhistische meditatievormen, aldus de Berlijnse meditatieleraar Wilfried Reuter. Ik vertaal deze tekst als volgt; de liefde van mij naar de ander kan niet groter. Dit komt overeen met wat tijdens metta-meditatie gedaan wordt, . Als je zelf een goede tekst kent hoor ik dat graag.


Deze cd van Marjó Oosterhoff is een bijzonder mooie, en zachte metta meditatie. Metta-meditatie is naast de Vipassana (schouwen) de belangrijkste meditatie. Je kunt deze meditaties ook rechtstreeks beluisteren met je mobiel via SoundCloud. Ga naar je appstore en download 'SoundCloud'. De metta-soetra, woorden van de Boeddha over liefdevolle vriendelijkhei.


Vooral de regenperiode werd als een gunstige tijd voor meditatie gezien. Ik zet altijd boven mijn naam Met metta. Voor een uitgebreide en eenvoudige tekst over metta-meditatie kijk dan . In de leer van de Boeddha vind je geen tekst die het doden van een ander of jezelf ondersteunt.


Daarentegen adviseerde de Boeddha om Metta-meditatie te . Deze vorm van mediteren werd al voor de tijd van de Boeddha beoefend. Een veel beoefende vorm van concentratie-meditatie is metta-meditatie. Onlangs wer in de cursusreeks 'inleiding in vijf belangrijke boeddhistische teksten', de Metta Sutta, een aansporende toespraak van . Hieronder vind je geleide meditatie oefeningen uit de mindfulness training, metta-meditatie oefeningen en geleide ademhalings- en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts