maandag 25 februari 2019

Goede eiwitten

In onze voeding zitten drie basiselementen, koolhydraten, eiwitten en. Er zijn voedingsstoffen die goede vetten bevatten maar daartegenover . Gezond eten: Benieuwd welke vetten, koolhydraten en eiwitten.

Vis bevat veel aminozuren – de bouwstoffen van eiwitten – en is bovendien rijk aan goede vetten, de omega 3-vetzuren. Het verbetert de insulinegevoeligheid . Dit komt het herstel na een zware training ten goede. Het lichaam heeft namelijk eiwitten nodig om spieren op te bouwen.

Er zijn talloze merken eiwitshakes op . In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet buiten kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid. Voorbeelden van gezonde eiwitproducten zijn kip, vis, ei en magere melk. Verder kan je goede eiwitten halen uit whey, caseine en ei-eiwit.


Ben je echt hardcore aan het afvallen en heb je het liefst zo weinig mogelijk suikers en zo veel mogelijk eiwitten? In deze lijst vind je alle voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en arm. Voor het ontwikkelen van spiermassa is echter wat meer nodig, tot gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht is dan een goede richtlijn.


Eiwitten of proteïnen zijn een belangrijke voedingsstof.

Eiwitten zijn goede voeding voor wie wil afvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts