donderdag 29 september 2016

Oefeningen voor evenwichtsstoornissen

Dit soort oefeningen wordt wel gegeven door fysiotherapeuten in revalidatieprogramma's onder de naam vestibulaire . Uw behandelend arts heeft u geadviseerd om dagelijks oefeningen tegen duizeligheid uit te voeren. In deze folder leest u waarom de oefeningen van belang .

Oefeningen ter voorkoming van duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Deze folder bevat bewegings- en houdingsoefeningen die het evenwicht. Duizeligheid en evenwichtsstoornissen.


U krijgt oefeningen mee naar huis om de duizeligheid vérder weg te oefenen. Oefeningen voor beter evenwicht- zittend'. Evenwichtsstoornis - Wat is het en hoe. Het doel van de onderstaande oefeningen is: uw evenwichtsorgaan te wennen aan die houdingswisselingen, en daardoor minder last te krijgen van uw . Door speciaal voor u opgestelde oefeningen zult u uw linker en rechter evenwichtsorgaan tot samenwerken dwingen.


De oefeningen zullen niet altijd even . Bij BPPD (benigne paroxismale positieduizeligheid) kunt u oefeningen doen waardoor de duizeligheid sneller lijkt te . Ouderen met evenwichtstoornissen kampen vaak met klachten als duizelighei. Met oefeningen kunnen patiënten hun evenwicht en kracht trainen en weer . Een mogelijke verbetering kan ook optreden door oefeningen volgens Brandt-Daroff; (zie verderop in deze folder), maar dit is veel minder effectief dan de Epley .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts