dinsdag 24 oktober 2017

Zweethut

De zweethut is de baarmoeder van de Aarde. Waar je het volslagen duister ingaat, de koesterende warmte in je opneemt, en opnieuw geboren wordt. Een zweethut is een tent of hut waarin gezweet wordt door een of meerdere personen wanneer in de tent hete stenen liggen en de tent of hut is afgesloten, een .

Af en toe organiseren we als voorbereidingsdag voor een ayahuascaceremonie een oeroud ritueel: de zweethut. In de veilige setting zoals je dat gewend bent . De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.

Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent. Volgens de Indiaanse visie is de zweethut (Inipi) een microkosmos waarin de energieën van deze natuurlijke krachten aanwezig zijn en op ons inwerken. De zweethut ceremonie is een oeroude reiniging ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam.


Mediteren en zingen in een zweethut is een fysieke en spirituele ervaring. Zweethutten in Nederland; Een eeuwen oude reiniging en gebed ceremonie die ook in Nederland gegeven wordt. Ik krijg het al benauwd als ik het woord sauna hoor. En mijn kleren uitdoen voor een stoet vreemde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts