maandag 28 januari 2019

Oefeningen voor het hardlopen

Wel of niet rekken bij hardlopen en de beste rekoefeningen voor het hardlopen. Runner's World presenteert de lichaamsgewichtoefeningen waarmee je je kracht vergroot, blessures voorkomt en simpelweg een betere . Wij snappen het: je wilt hardlopen en liefst ook nog wat aandacht besteden aan .

Voorkom blessures bij het hardlopen met deze oefeningen! Squats, burpees, dead-lifts en planks: word een betere en snellere hardloper met deze vier krachtoefeningen voor hardlopers. Ook voor hardlopers zijn krachtoefeningen belangrijk.


Je prestaties tijdens een run zullen omhoog gaan als je deze oefeningen regelmatig doet.

Voer deze oefeningen uit ongeveer minuten voor je gaat hardlopen. Dan mag krachttraining zeker niet in je routine ontbreken. Lees hier welke oefeningen je sowieso zou . Wanneer je jezelf als loper wilt ontwikkelen, zal je moeten trainen.


Dat klinkt als gesneden koek en eigenlijk ís dat ook gewoon vrij logisch.

Buiten Trainen – Oefeningen tijdens het Hardlopen. Het weer wordt langzaam maar zeker steeds lekkerder. Hardlopen is een zeer belastende sport voor je spieren en gewrichten en een blessure zit dan ook in. Ben je een beginner en lijkt je heerlijk om te kunnen hardlopen, maar je wee. De warming-up begin je met heel rustig hardlopen of wandelen.


Na een minuut of twee, drie ga je aan de gang met Losmakende oefeningen om de . Voor hardlopers zijn spierversterkende oefeningen vooral van belang als bepaalde spieren te zwak zijn in verhouding met anderen spieren en pezen. Deze losmakende dynamische oefeningen zijn een onderdeel van de Warming-up. Spierversterkende oefeningen kunnen van jou een betere hardloper maken. Investeer in de ondersteuning en begeleiding van een ervaren professional die is gespecialiseerd in vetverbranding en afvallen.


Het is flink balen als je door knieklachten niet meer lekker kan hardlopen. Wekelijks zien wij bij AmstelFysio hardlopers met pijn aan de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts