maandag 4 maart 2019

Bloeddruk bij sporten

Trainingsadvies sporten hoge bloeddruk. De volgende tabel toont de indeling van te lage naar te hoge bloeddruk. Daarnaast is ook de mate van lichamelijke en psychische activiteit van invloed op de bloeddruk. Bij lichamelijke inspanningen zoals sporten of tuinieren stijgt de . Inspanningsfysiologie; de bloeddruk tijdens sporten.


De bloeddruk bestaat uit onderdruk (diastolische druk) en bovendruk (systolische druk). Met behulp van sporten en bewegen kun je een hoge bloeddruk beter verlagen.

Het is belangrijk dat je ene stabiele bovendruk en onderdruk . Wil je graag bewegen of sporten, maar vraag je je af of dit mogelijk is met hypertensie? Onvoldoende lichaamsbeweging omdat je de hele dag zit is eigenlijk het nieuwe roken. Deze inactiviteit is funest voor je bloeddruk en verkort . Sporten helpt tegen hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk. Huisarts Lenneke Edelman kan het iedereen met een hoge bloeddruk aanraden . Hypertensie, hoge bloeddruk en sport.


Sportmassagepraktijk Meijboom in Castricum is een kleine praktijk waar klantgerichtheid centraal staat. Om te begrijpen wat hoge bloeddruk is, is het handig om eerst nog even uit leggen wat bloeddruk eigenlijk is en wat de twee getallen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts