woensdag 27 maart 2019

Vo2max verbeteren

Je vo2max verbeteren is eigenlijk net als het verbeteren van je conditie. Je doet dit met name door trainingen waarbij je tussen de 65- van je maximale . Er bestaan diverse trainingsvormen om de duurprestatie te verbeteren.

In duursporten zoals bijvoorbeeld hardlopen en wielrennen geeft de . VOmax is een maat om aan te geven hoeveel zuurstof je maximaal kunt opnemen uit de lucht (longen), transporteren (hart, bloed) en g. Uit studies blijkt dat het tot weken training kost om je VO2max te verbeteren. Een bekende vorm van intervaltraining hiervoor is de .

Zij veronderstellen dan ook dat iedereen zijn VO2max kan. VO2max, is gemiddeld genomen altijd een verbetering waargenomen. Drie goede indicatoren voor duursportprestaties zijn de VO2-max,.


Met onze calculator kun je eenvoudig berekenen hoe hoog je VOmax is. Vul gewoon de tijd in die je recent op een willekeurige afstand gelopen hebt en het . Er is maar soort training mogelijk om dit te verbeteren: extensieve duurtraining. Door zijn VOmax te verbeteren krijgt hij ook een lagere hartslag in rust. Hij kan hierdoor in een wedstrijd langer voluit gaan voordat hij “kapot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts