vrijdag 15 april 2016

Retraite vipassana

U kunt zich voor alle SIM-retraites opgeven door gebruik te maken van het “Algemeen aanmeldingsformulier. Evaluatie van een deelnemer aan de retraite 'Mindfulness en de vier Levensvrienden', juli 2016. Een voorbeeld hiervan is de vipassana meditatieretraite.

Vipassana retraites (Mahasi methode). Dagelijks een uur (live) instructie en individueel verslag. Een meditatie-retraite biedt de gelegenheid om gedurende meerdere dagen intensief te mediteren.


Hier een selectie van een aantal retraites.

Vipassana, wat betekent de dingen zien zoals ze echt zijn, is één van India's oudste meditatie technieken. Het werd meer dan 25jaar geleden in India . Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden – bijvoorbeeld van . Dhammadipa is een vipassana meditatiecentrum behorend tot de Theravada. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening . Sangha Metta is een stichting die meerdaagse vipassana-retraites organiseert: stilteretraites waarbij een afwisseling plaats vindt tussen loop- en zitmeditatie.


Ik beveel iedereen die al iets langer mediteert een (Vipassana) retraite aan. Wow, wat kan dat perspectieven (op uiteenlopende zaken) doen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts