vrijdag 30 november 2018

Fysieke belasting

Iedere werknemer heeft te maken met lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van producten (tillen, dragen, duwen, trekken). Fysieke belasting is een overmatige belasting van het houdings- en bewegingsapparaat.

Er kan sprake zijn van een mechanische belasting . Met de checklist fysieke belasting kan een eerste risico-inventarisatie uitgevoerd worden voor mogelijke risico's van alle soorten fysieke belasting. Bewegen is gezond en belangrijk, maar lichamelijke overbelasting kan leiden tot gezondheidklachten en verzuim of kan zelfs langdurige uitval veroorzaken. Alle branches in de Nederlandse gezondheidszorg hebben afspraken met programma's en producten om de fysieke belasting te verminderen en dus het . Er zijn verschillende definities voor Fysieke belasting. PreventNed hanteert dezelfde definitie als het Erasmus MC.


Deze definitie luidt als volgt: bij fysieke . In de ggz komen verschillende fysiek belastende werkzaamheden voor. De mate van fysieke belasting wisselt per type zorgverlening. Deze handreiking is een update die de Stichting van de Arbeid . Lichamelijke belasting, fysieke belasting, energetische belasting, dynamische belasting, statische belasting, bewegingsapparaat, . Deze Arbocatalogus geeft duidelijkheid over fysieke belasting en wat men kan doen om de fysieke belasting van de medewerkers te verminderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts