dinsdag 10 mei 2016

Mindfulness gedachten

We hebben het er al eerder over gehad in het cursusonderdeel Omgaan met hindernissen: gedachten zijn geen feiten. Eerst is er een situatie - een objectief . Maar mindfullness heeft meer te bieden, namelijk het inzicht dat je gedachten hebt, maar niet je gedachten bent, waarmee je jezelf kunt ontwikkelen als een .

Tijdens deze mindfulness oefening zien we negatieve gedachten als een zwarte trein. Soms komt er een zwarte trein voorbij en stappen we . Pieker je veel of word je vaak in beslag genomen door je gedachten? Het kan dan helpen om afstand te nemen van je gedachten.

Mindfulness is een levenshouding van bewust zijn van alles wat is,. Met gedachten in het hier en nu zijn (niet in verleden of toekomst). Gedachten Loslaten is hard nodig als je wakker wordt en voordat je ogen open zijn loopt je hoofd al vol met gedachten. Met onderstaande oefening kun je leren om je gedachten te bekijken.


Je wordt als het ware de toeschouwer van je eigen geest. Wij behandelen onze gedachten vaak alsof het de waarheid is. Hij is een eikel, Niemand begrijpt me, Ik ben briljant, . Gedachten worden gevormd in je hoofd afhankelijk van welke stemming je hebt.


Deze oefening helpt je om piekeren te voorkomen en brengt je rust in denken en doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts